07 April 2018

Kelas Asas Memanah : Sek Keb Simpang 5 Darat

Syukur Alhamdulillah diberikan kepercayaan untuk mengendalikan Kelas Asas Memanah bagi pelajar, Guru dan ibu bapa dari Sekolah Kebangsaan Simpang 5 Darat Bukit Gambir.

Pengenalan mudah teknik asas recurve je.

Ingat kan x ramai, sekali pelajar yg datang hampir 30 orang! Mungkinkah Sekolah Keb Simpang 5 Darat ni bakal melahirkan pemanah2 wakil Johor... InsyaAllah..

06 April 2018

Happy 1st Birthday Nuh

Semalam bersamaan dengan 6 April 2018 Nuh Nizran genap umurnya setahun. Maaflah abah pokai, xde hadiah, ada majlis apa pun. Kau pun anak jantan aku waris aku. Apa barang skema skema ni hahaha...

Pape pun selamat hari lahir ye budak. Abah sayang kau. Hahaha











05 April 2018

Arong revisited

Berkurun lama x ke Arong. Last naik cni rasanya menikah pun x lagi.
So, datang cni pun sebab kebetulan pihak kolej nak buat perkhemahan nanti kat cni. Bila dengar Arong je terus cadang recce trek dan tengok tempat. Hahaha..... Alasan.....
Alasan sebenar adalah ..... Rindu nak ke Arong..  pendek, mudah, cepat, view cantik.











Takdirnya bila datang ke cni, kena lah buat properly, sebab nak bawak budak sekolah kan. Jadi, lokasi persinggahan yg pertama adalah Jabatan Perbuatan Johor Timur. Tujuan utk mendapatkan maklumat dan S.O.P yg sebenar. BAPAK LAAAA.... RM150 per climb max pax of 15 orang!  Means , dtg berempat, kena bayar utk 150.datang 16 org, kena bayar 300 and so on. Gampang lak aih...
Tapi nak buat mcmana kan. Mesti ada cable car dah sebab tu lah mahap ckit kat sana. Then, bila dah sampai sana lak, recce chalet n resort terdekat, BAPAK LAAAA....  Sewa tapak khemah kira perhead!!! RM 5 perhead! BAPAK laaaaaaa.....
Apa kebabiannya nak bercuti kat tanah air sendiri mcmni punya mahal
Butuh LAAAA

01 April 2018

6th Indoor Archery Melaka Championship


29 Mac hingga 1 April 2018 terlibat dalam mengurus dan melatih student utk mewakili kktm Ledang. Kami semua 1st time belaka dalam memanah indoor ni. Satu pendedahan yg baik utk student ngan coach sekali. 

02 January 2017

Jenjalan ke Blue Cube Celcom, Aeon Bandaraya Melaka

Kena pergi Celcom centre... Paling terdekat adalah kek melako bandaraya beribu trafik light. 
Sim card rosak nak buat baru. Alang2 tu beli No baru lain, senang nak tukar ke plan lain kalau perlu.
Jadi waktu ni La kalau nak bawak korang semua berjalan pun. X boleh nak g berjalan selalu mcm dulu. Sebab ibu ada Baby dalam perut, x berapa nak kuat jalan je jauh. Lg pun bajet cukup utk g servis centre je. Hahahaha...  Xpe xpe..  X g jenjalan makan angin pun kita leh je makan angin aircond.

Ni kat Aeon bandaraya melaka atau Aeon melaka Sentral. Tempat ok, banyak pilihan makanan.